trešdiena, 2015. gada 27. maijs

1.Bērnu grāmatu nedēļa 1.06.-7.06.


Bērnu grāmatu nedēļa

Pirmo reizi Latvijā tiks rīkota Bērnu grāmatu nedēļa. Jaunās tradīcijas sākums ir 1.jūnijs, kas pazīstams kā Starptautiskā bērnu aizsardzības diena.
  
Bērnu grāmatu nedēļas (pat mēneši) ir plaši pazīstamas visā pasaulē, piemēram, Amerikas Savienotajās valstīs šīs tradīcijas vēsture iesniedzas jau devītajā gadu desmitā, daudzās Eiropas valstīs lasīšanas veicināšanai un bērnu grāmatām veltītas nedēļu ilgstošas kampaņas tiek rīkotas vairāk kā 50 gadus.
   
Pasākumu programma ar krāšņu notikumu sāksies pirmdien 1.jūnijā Vērmanes dārzā Rīgā. Sadarbībā ar Zviedrijas Karalistes vēstniecību un Tallink īpaši tiks atzīmēta 70. dzimšanas diena vienai no spilgtākajām Astridas Lindgrēnes grāmatuvaronēm-PepijaiGarzeķei.https://presentingsweden.si.se/material-by-theme/literature/products/celebrate-pippi-longstockings-70th-anniversary/
Iespēja laimēt 4 biļetes uz Stokholmu un grāmatizdevēju sarūpētas balvas noteikti iedvesmos bērnus un vecākus piedalīties Pepiju parādē. Plaša grāmatu apgādu programma paredzēta katrā no teltīm.


Nav komentāru: