otrdiena, 2010. gada 7. decembris

Lasīšanas mērķprogrammas ''Bērnu žūrija'' jaunumi!

Saņēmu vēstuli no Bērnu literatūras centra-
Ø Saistībā ar radušos situāciju, ka šogad grāmatas mēs varējām iedot ļoti ierobežotā skaitā un Jums nācās pašiem meklēt iespēju tās iegādāties, daudzi nevarēja laikus uzsākt projektu, tādēļ laiks lasīšanai un vērtēšanai Bērnu žūrijā 2010 tiek pagarināts līdz janvāra beigām un bērnu anketas kopā ar bibliotekāru atskaitēm ir jāiesūta līdz 11.februārim!

Ø Atgādinām, ka anketas šogad ir tradicionālā veidā, pieejamas Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapā, sadaļā Bērnu žūrijā http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/projekti-/vkkf-bernu-zurija (printējamas un aizpildāmas uz papīra). Pielikumā bibliotekāru anketa, ko sūtīt kopā ar bērnu anketām.
Ø Priecīgā ziņa ir tā, ka par VKKF trešajā konkursā iegūtajiem līdzekļiem varēsim palīdzēt iztrūkstošo grāmatu iegādē apmēram 70 bibliotēkām, kas tiks informētas individuāli. Lūdzam būt saprotošiem, jo nevarēsim palīdzēt visiem.
Ø Tiks organizēti Lielie lasīšanas svētki Ķīpsalā 2011.gada 5.martā Baltijas grāmatu svētku ietvaros. Šoreiz varēs piedalīties lielāks bērnu skaits, jo svētki atkal notiks balkonā.
Ø Lai bērniem būtu interesantāk, lasīšanas maratona noslēgumā tiek izsludināti divi konkursi: LNB Atbalsta biedrības konkurss „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” – idejas grāmatzīmju noformējumam un Bērnu literatūras centra konkurss „Lakoniskākais un asprātīgākais teiciens par lasīšanu, grāmatām un bibliotēkām”. (Papildus informācija pielikumā.)

Nav komentāru: