pirmdiena, 2012. gada 7. maijs

īstais laiks palasīt kaut ko dvēselei!

Bubulis un Bubulēns

Bubulis un BubulēnsDžūlija DonaldsoneAksels Šeflers


Divas brīnišķīgas bilžu grāmatas vienā izdevumā!
Jauno lasītāju jau iemīļoto, krāšņi ilustrēto grāmatu “Bubulis” (agrāk izdota ar nosaukumu “Lāčradzis”) papildina jauns stāsts par mazā Bubulēna piedzīvojumiem.
Lielais mežs ir briesmu pilns. Tad ir labi, ja līdzās ir stiprs draugs. Ja tāda nav, tad jāmeklē. Tā dara mazā pelīte, kura katram, kas to grib apēst, piedraud ar briesmīgo Bubuli.
Taču tāda Bubuļa nemaz nav. Vai varbūt ir?
To uzzināsiet, izlasot grāmatas pirmo daļu “Bubulis”! 
Bubulis brīdina dēlu, ka tumšajā mežā dzīvo liela, briesmīga pele. Taču Bubulēns ir ziņkārīgs, tāpēc kādu nakti izlavās no alas. Apņēmīgi un drosmīgi viņš dodas ceļā, jo beidzot grib uzzināt, vai briesmīgā pele tiešām eksistē... Ko viņš atradīs?
To uzzināsiet, izlasot grāmatas otro daļu “Bubulēns”! 

Bubulis un Bubulēns. AudiogrāmataDžūlija DonaldsoneAksels ŠeflersKima var būt stipra

Kima var būt stipraDagmāra GeislereElizabete CellereFantastiska, aizkustinoša un iedrosminoša grāmata bērniem no 5 gadu vecuma, kā arī vecākiem un audzinātājiem. Autores rosina diskutēt par ļoti smagu tēmu – vardarbību un mobingu bērnudārzā un sākumskolas skolēnu vidū. Grāmatā ir minēti paņēmieni, kā bērns var apturēt pret sevi vērstu agresiju. 
Līdztekus apburošām ilustrācijām un emocionālam stāstījumam, grāmata sniedz bagātīgu materiālu sarunām ar bērniem par pašcieņu un pašaizsardzību. Tā piedāvā arī praktiskus un vecuma grupai saprotamus iespējamos situācijas risinājumus.
Grāmatā ietverts dziesmas teksts, kas ir ļoti būtisks problēmas izpratnei. Tas ar gaišu vieglumu ir kā skaitāmpants bērnam grūtībās.

Nav komentāru: