trešdiena, 2017. gada 21. jūnijs

Vidzemē tiks veidota ainavu dārgumu krātuve: pieteikumus pieņems līdz 15. jūlijam


*Ainavu dārgumi ir vietas un teritorijas Latvijas laukos, ciemos un pilsētās, ko uzskatām par īpašām Latvijas vērtībām, neatkarīgi no to pašreizējā aizsardzības statusa un diženuma. Tās ir ainavas, kuras vēlamies ierakstīt Latvijas vēsturē un nodot bērniem un mazbērniem. Apzinot skaistākās un latvietim vērtīgākās ainavas, notiks arī to izvērtēšana iekļaušanai Latvijas Kultūras kanonā – ikvienam no reģioniem un novadiem tas būs liels pagodinājums.  
Aktivitātes pirmais posms sāksies ar ainavu dārgumu pieteikšanu, kas izsludināta līdz š.g. 15.jūlijam. Pieteikumus var iesniegt gan fiziska persona, gan arī personu grupa, piemēram, ģimene, klases kolektīvs, nevalstiskās organizācijas pārstāvji u.c., turklāt pieteikumu skaits ir neierobežots. Ainavas iespējams pieteikt elektroniski tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv vai arī dodoties uz vietējo publisko bibliotēku savā pašvaldībā, kur bibliotekārs konsultēs, palīdzēs aizpildīt un nosūtīt pieteikuma veidlapu. Papīra formātā iesniegtais pieteikums jānosūta uz e-pasta adresi: ainavudargumi@varam.gov.lv.


Vairāk informācijas: Dace Laiva, aktivitātes koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, dace.laiva@vidzeme.lv; mob.t. +371 26566680

Nav komentāru: