otrdiena, 2017. gada 11. jūlijs

Ainavu dārgumu pieteikšana - vēl tikai četras dienas

* Ainavu dārgumi ir vietas un teritorijas Latvijas laukos, ciemos un pilsētās, ko uzskatām par īpašām Latvijas vērtībām, neatkarīgi no to pašreizējā aizsardzības statusa un diženuma. Tās ir ainavas, kuras vēlamies ierakstīt Latvijas vēsturē un nodot bērniem un mazbērniem. Apzinot skaistākās un latvietim vērtīgākās ainavas, notiks arī to izvērtēšana iekļaušanai Latvijas Kultūras kanonā – ikvienam no reģioniem un novadiem tas būs liels pagodinājums.

Vairāk informācijas: Dace Laiva, aktivitātes koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, dace.laiva@vidzeme.lv; mob.t. +371 26566680

Ar 22.numuru ir pieteikts prāmis pār Gauju
Līgatne 19. gs. beigās uzskatāma par veiksmīgu ekonomisko un sociālo interešu apvienojumu, kura ietvaros bija iespējams radīt ne tikai augstas kvalitātes papīra ražotni, bet arī nodrošināt augstas kvalitātes sadzīves apstākļus visai uzņēmuma saimei. Ainavas īpašā vērtība ir izcilais telpiskais plānojums, kur apbūve un telpas organizācija ar augstu meistarību iekļauta izteiksmīgajā reljefa ainavā! Prāmis pār Gauju Līgatnē ir vienīgā šāda tipa pārceltuve Baltijā.

Nav komentāru: