ceturtdiena, 2017. gada 13. jūlijs

Lasīšanas interešu stiprināšanai...

Lasīšanas interešu stiprināšanai, veicinot publicitāti lasīšanai un tās tradīcijām sabiedrībā, ir izveidota “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. 
Žūrijas apskatā teikts, ka “bieži dzird cilvēkus sakām - bērni nelasa, bērnu literatūra nav daudzpusīga, sociālie tīkli un datoratkarība pārņem arvien vairāk jauniešu prātu, viņi alkst asāku pārdzīvojumu, viņus neinteresē iedziļināšanās... “ Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina sameklēt kādu no šīm grāmatām savā bibliotēkā, izlasīt un izteikt savu viedokli.
"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta, sākot ar 2002. gadu Valsts kultūrkapitāla fonda un kopš 2010. gada arī LR Kultūras ministrijas, daudzu citu institūciju, kā arī privātpersonu atbalstīta lasīšanas veicināšanas programma. Tai raksturīgs plašs aptvērums, jo ik gadu iesaistās apmēram 700 bibliotēkas no visas Latvijas, kā arī Latviešu diaspora pasaulē. 2016. gadā tie bija jau 54 latviešu centri no 22 valstīm.
Programmas mērķis ir dažādot un pilnveidot publisko bibliotēku iespējas darbā ar bērniem un jauniešiem, veicināt bibliotēkas pakalpojumu izmantošanu jauno lasītāju vidū, tādējādi ietekmējot grāmatniecības procesus un bibliotēku rīcībpolitiku valstī. Tās uzdevums ir konsolidēt valsts un pašvaldību pasākumus, kā arī līdzekļus lasīšanas veicināšanai, izmantojot un pilnveidojot publisko bibliotēku pakalpojumus bērniem un jauniešiem.

Nav komentāru: