pirmdiena, 2009. gada 16. marts

Par aptauju "Latvijas gada monēta 2008"

Latvijas Banka rīko tradicionālo sabiedrības aptauju par gada monētu un aicina ikvienu izteikt savu viedokli par to, kura no 2008. gadā tapušajām jubilejas un piemiņas monētām ir "Latvijas gada monēta 2008". Aptauja ļauj centrālajai bankai noskaidrot, kā sabiedrība vērtē paveikto jubilejas un piemiņas monētu jomā un kādas tēmas, mākslinieciskie risinājumi šķiet pievilcīgākie.
Jau otro gadu aptaujai līdzi domā un darbojas Latvijas Televīzijas raidījums "100 g kultūras", novērtējot monētās ietvertās kultūras vērtības un māksliniecisko sniegumu. Aptaujas laikā raidījuma skatītājiem būs iespēja uzzināt vairāk gan par katru monētu, gan monētu mākslas specifiku. Raidījums arī piešķirs savu īpašo balvu.
Šogad aptaujai informatīvi palīdzēs arī Latvijas Nacionālā bibliotēka un pilsētu un pagastu bibliotēkas. Bibliotēkas ir kultūras un informācijas centrs nacionālā un vietējā mērogā, nereti pieejamākais cilvēkiem, īpaši lauku apvidos. Pateicoties valsts aģentūras "Kultūras informācijas sistēmas" ieviestajam projektam "Trešais tēva dēls", bibliotēkas piedāvā bezmaksas internetu visā Latvijā, kas dod iespēju piedalīties aptaujā par gada monētu plašam interesentu lokam.
Aicinām cilvēkus izvēlēties vienu monētu, kura katru individuāli uzrunā ar māksliniecisko risinājumu, ir emocionāla, oriģināla, tematiski saistoša. Visvairāk balsu ieguvušās monētas autori - mākslinieki, kas veidojuši tās grafisko dizainu un plastisko veidojumu (ģipša modeli) - saņems balvu kā gandarījumu un cieņas apliecinājumu par darbu Latvijas naudas izveidē.
Balsošana būs iespējama no 16. marta līdz 28. martam. Elektroniskā aptaujas anketa no 16. marta būs pieejama Latvijas Bankas interneta lapā http://www.bank.lv/.

Nav komentāru: